onsdag 17. juni 2009

Nyperose



Da jeg var på tur i går gikk jeg forbi en hekk av nyperoser som stod i blomst. En av buskene hadde disse vakre, fylte blomstene. Jeg har ikke sett det på nyperoser før men busken var ellers helt lik de andre i bedet. Noen andre som har sett fylte nyperoser?

9 kommentarer:

. sa...

Den var praktfull, ja. Det finnes visstnok en hybrid av rugosa som er fylt, og det er vel kanskje den du har foreviget? Rugosaen er seigliva til det udødelige, blomstrer leeenge, og forlanger ingenting av hageeier.. Kanskje derfor den er uglesett av mange? Hos oss får den være i fred, og ikke bare på grunn av de mange tornene.. Den er faktisk et flott innslag i villnisset.

Gry sa...

Hyggelig at du vil linke til bloggen min Hege! Jeg har sett fyllt nyperose en gang før, og den duftet også anderledes (bedre) enn de andre.

Rune Eide sa...

Jeg har ikke sett fylte nyperoser, men nyperosene er vakre de. Egner serg utmerket der det er litt "tøft" for andre.

Rune A Karlsen (Bildebloggen) sa...

Nyperosene er pene og fargerike, pent bilde du har tatt av den.

Wenche sa...

Likar nyperosene, men trur vel ikkje eg har sett dei så ofte. Men har drukke nypete, skikkeleg nypete rett frå naturen. Den var eigentleg ganske smaklaus:)

Kathrine sa...

Rynkerosene/rugosa står vist på svartelista over de plantene som fortrenger andre i naturen fordi de sprer seg overalt. Men jeg liker de. Har ingen sjøl, men de finnes i mange andre hager. Denne var flott!

:)

Heges fotoblogg sa...

Takk for info Prunella. Jeg synes nyperosene er fine, visste ikke at de var svartelistet Kathrine. Her i bloggverden får man alltid svar :-)

Anne-Berit sa...

Så nydelig den var.Har aldri sett fylte nyperoser før jeg heller.
Ha en fin helg!

. sa...

Vegvesenet har nok brukt både rynkeroser og lupiner som pynt. Og klynger med lupiner langs veikanten er jo så vakkert at en kan havne i grøfta av mindre.;-) Dessverre har de vist seg å være veldig agressive i framferden og fortrenger all annen "ekte" norsk vegetasjon, så de er visst etterhvert blitt "persona non grata" de og. Ikke lett, nei..