mandag 30. november 2009

Blåmeis








Det er livlig på fôringsplassen utenfor stuevinduet for tiden. Dette er en blåmeis som mesker seg med hjemmelaget meise"bolle". En oppskrift som jeg har hentet fra Anne på moseplassen.

Pga. vinduet er det vanskelig å få skikkelig klare og fine bilder av fuglene. Til gjengjeld kan jeg sitte i stresslessen rett innenfor vinduet og studere fuglene i detalj uten bruk av kikkert!

13 kommentarer:

Anne (Moseplassen) sa...

Så artig å se, og kjempehyggelig at du forteller at du bruker oppskriften min :)
Smart lokal variasjon dette :D

Anonym sa...

Og jeg følger oppskriften hva stresslessen angår. Tar de fleste av bildene fra foringsplassen gjennom vinduet. Det går ofte bra, med sliter jo med reflekser fra lamper og interiør. Skal forresten sette gubben på oppgaven med å lage meiseboller ala Annes og din. Ser hyggeligere ut når det ikke er nett rundt dem. :-)
PRUNELLA

Rune Eide sa...

jeg ser du bruker mer enn kikkert! Fine detaljer man får på denne måten.

PS Det var en gammel måte til å feste steinene i en støttemur.

Kathrine sa...

Jeg har noen tips til deg:)Når bildene blir difuse og matte pga vinduet,kan du mette fargen litt. Jeg bruker endel metning på matte bilder. Og litt kontrast.

Jeg har kjøkkenbordet med ting og tang på ved vinduet. Det gir mye gjennskinn. Da tar jeg et sort stoff og legger over, det hjelper. Så slukker jeg alle lys inne, det gir og refleksjoner.
På disse søte blåmeisbildene dine, ville jeg nok mettet fargen endel.

Nam nam, herlig mat!

:)

Rune A Karlsen (Bildebloggen) sa...

Alltid hyggelig å se på småfuglene som spiser og koser seg på utsiden av vinduet, og ofte blir det mange av dem når de først finner ut at det er mat der :)

Wenche sa...

Så flotte fuglebilder!! Synest det er genialt å kunne sitte i stolen og ta bilder. Lurer litt på om eg må henge opp litt
fuglemat slik at eg kan få fuglebilder:-)

http://graceolsson.com/blog sa...

HEGES, DEAREST

I was out for one month and for that did not visit u..sorry for ....
great shots as always...
have a nice weekend
graceolsson.se/mittliv

. sa...

Hei igjen. Et godt nytt bloggeår ønskes deg.
Prunella

Smilyvero sa...

Hei. Datt tilfeldigvis innom bloggen din :-) Fine fuglebilder-det får meg til å tenke på de-ikke fullt så fine-meisebollene med netting jeg har liggende. Kanskje på tide å henge opp dem?! :-) Fuglebilder er noe jeg ønske å ta, men...sukk...må nok få meg et nytt objektiv først...

Ha en fin kveld :-)

http://graceolsson.com/blog sa...

mycker vackert kära

Har en bra dag

Anne-Berit sa...

Aldeles nydelige bilder:)

Anonym sa...

ma sjekke:)

Anonym sa...

ma sjekke:)